Verras me maar

Lees ook:My wife cheats on me
Lees ook:Danibal – Moe Maar Voldaan
Lees ook:Arme, maar lieve negertjes

2 reacties op “Verras me maar

 1. Hilde de Wit, Stichting Accessibility

  Communiceren door en voor gehandicapten

  Onderlinge communicatie wordt steeds eenvoudiger door het gebruik van nieuwe technologieën. Ook het contact op afstand wordt hierdoor steeds gemakkelijker. Helaas wordt er bij deze ontwikkelingen nog onvoldoende rekening gehouden met visueel en mentaal gehandicapten. Terwijl juist deze mensen van nature al meer moeite hebben met contacten te onderhouden. Vanuit de clienten bij Bartimeus kwam de behoefte naar voren om op een simpele manier met hun familie en vrienden te kunnen communiceren. Wij van stichting Accessibility hebben deze vraag opgepakt en zijn op dit moment bezig om deze behoefte te verwezenlijken.
  Stichting Accessibility is een stichting die ICT toegankelijk wil maken voor iedereen, mensen met of zonder een beperking. Vanuit Bartimeus kwam de vraag of wij, stichting accessibility een applicatie konden ontwikkelen waarmee cliënten via mobiele technologie contact met hun omgeving kunnen onderhouden. Bartiméus is een instelling die iedereen, jong en oud, blind of slechtziend wil ondersteunen op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Door de visuele en mentale beperkingen van de cliënten bij Bartimeus ondervinden zij op dit moment vaak problemen bij de communicatie met familie en vrienden. Dit terwijl het hebben van goede relaties juist de levenskwaliteit enorm kan verhogen. Want ook zij willen hun gevoelens en gedachten graag delen met hun omgeving.
  Stichting Accessibility is met die wens aan de slag gegaan en heeft een applicatie bedacht waarmee deze doelgroep op eigenniveau kan communiceren. Deze doelgroep is echter slechtziend en mentaal gehandicapt. Een simpel smsje sturen is dus al veel te ingewikkeld. Nu hebben wij een applicatie bedacht waarbij je afbeeldingen, die ondersteund worden door geluiden kan versturen naar je dierbaren. Deze applicatie is breder inzet baar en kan ook door andere mensen worden gebruikt. Zo zou je kunnen denken aan middelbare scholieren of studenten die hun vrienden op een simpele, snelle en originele manier willen laten weten hoe ze zich voelen. Ook dit kan met de applicatie worden gedaan. Het is geschikt voor iedereen.
  Om dit te kunnen realiseren hebben wij voor de eerste versie een visualisatie van 21 gevoelens en 7 bijpassende categorie-knoppen nodig. De vormgeving moet duidelijk en overzichtelijk zijn zodat het ook voor slechtziende te zien is. Maar mag zeker wel creatief, gek en origineel zijn. Hierdoor blijft het bruikbaar en interessant voor iedereen. Het voordeel van deze applicatie is dat het makkelijk uit te breiden is dat dit dus pas het begin is. De applicatie zal gaan draaien op de Iphone waardoor we een breed publiek denken te bereiken.
  Op dit moment werken we een eerste versie uit. En zijn we dus opzoek naar iemand die 28 iconen wilt vormgeven zodat wij deze kunnen samen voegen met bijpassende geluiden. Hierdoor kan er een applicatie ontstaan waardoor gehandicapten zich minder geïsoleerd zullen voelen. En ze meer betrokken worden bij de buitenwereld.
  Mocht je meer willen weten, vragen hebben of een uitgebreide beschrijving willen van de applicatie neem dan gerust contact met ons op.

  Vriendelijke groet,
  Hilde de Wit

  Stichting Accessibility
  http://accessibility.nl/
  [email protected]
  +31 (0)30 239 8270

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.