De Rustende Jager & Pieter Jouke + Winnaars (38)

Bij een cartoon van De Rustende Jager verzonnen zowel Pieter Jouke als De Rustende Jager als een aantal Winnaars  een tekst. Hieronder de cartoon van Pieter Jouke. Die van De Rustende Jager én die van hun Winnaars volgen na de doorklik.

Wil je ook een Winnaar zijn? Check op zaterdag http://www.derustendejager.com/nieuw.html voor de nieuwe cartoon, mail je onderschrift en misschien sta je volgende week samen met De Rustende Jager en Pieter Jouke op dit Cartoonblog.

Meer werk van De Rustende Jager is ook te bewonderen in het Cartoonblogboek dat tijdens de Haarlemse Stripdagen verschijnt.

Wist u trouwens al dat er -tijdens de Haarlemse Stripdagen- een boek van De Rustende Jager & Pieter Jouke & Hun Beste Gastinzendingen verschijnt?

Lees ook:De Rustende Jager & Pieter Jouke & Winnaars (37)
Lees ook:De Rustende Jager & Pieter Jouke & Winnaars (39)
Lees ook:De Rustende Jager & Pieter Jouke & Winnaars (45)
Lees ook:De Rustende Jager & Pieter Jouke & Winnaars (47)
Lees ook:De Rustende Jager & Pieter Jouke & Winnaars (49)

6 reacties op “De Rustende Jager & Pieter Jouke + Winnaars (38)

 1. Spellingsgestapo

  Zijn alle fouten in spelling, taal en zinsbouw van de inzenders zelf of van de tekenaar?

    /   Beantwoorden  / 
  1. De Rustende Jager

   Ja zeg, spellingsgestapo wat maak je me nu? Mij hier in het openbaar ter verantwoording roepen om de herkomst van ‘alle fouten in spelling, taal en zinsbouw’ te achterhalen. Om mij vervolgens bij het aanwijzen van de schuldige de keuze te laten tussen de inzenders of de tekenaar. Alsof er niet meer personen zijn waar we onze verontwaardiging op kunnen richten? Wat dacht je van degene die alle cartoons op dit blog plaatst of degene die de hosting van dit blog voor zijn of haar rekening neemt. Of nog breder, degene die verantwoordelijk is voor de regels voor spelling, taal en zinsbouw in het algemeen en voor cartoononderschriften in het bijzonder. Of de koningin, om nog maar eens iemand te noemen die voor een hoop dingen verantwoordelijk is. Maar goed, stel dat we degene gevonden hebben die hier verantwoordelijk is voor alle fouten in spelling, taal en zinsbouw, wat gaan we dan vervolgens met deze persoon doen? Of is het genoeg slechts te weten wie we op deze slordigheden kunnen aankijken? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk zal deze persoon hierop aangesproken worden met als doel hem te behoeden nog eens zo lichtzinnig met de regels van spelling, taal en zinsbouw om te springen. Of hem te adviseren voor het publiceren van dit soort teksten, eerst de hulp in te roepen van experts zoals jezelf ongetwijfeld bent, spellingsgestapo. Maar dit gaat allemaal mooi niet gebeuren want ik weiger hier iemand te verlinken en verklaar mij solidair met degene die fouten in spelling, taal en zinsbouw maken. Een steeds groter wordende groep trouwens. Bij deze wil ik dan ook oproepen tot het maken van fouten in spelling, taal en zinsbouw. Echt, dat zouden meer mensen moeten doen.

   vriendelijke groeten,
   De Rustende Jager

     /   Beantwoorden  / 
 2. Spellingsgestapo

  Ho ho…..
  Ik dacht dat dit een professioneel ogend, grappig en populair cartoonblog moest worden. Als dan zo veel taalfouten worden gemaakt in de onderschriften van de cartoons, wordt wel erg het cliché bevestigd dat de “internetgeneratie” geen fatsoenlijk Nederlands meer kan typen…
  Bovendien zijn de onderschriften bij de interactieve cartoons vaak zo lang dat de lezer goed geplaatste leestekens erg goed kan gebruiken om er nog iets van te begrijpen.
  Een onderschrift werkt toch het beste als hij kort, krachtig en duidelijk is. Spelfouten leiden de aandacht af en doen daarmee zowel de cartoon als het onderschrift geen recht.
  Ik hep gezegdt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Spellingsgestapo

  En natúúrlijk moeten mensen fouten blijven maken in spelling, taal en zinsbouw. Maar moet dat dan per se hier?

  En Wijnand: het is “teksten”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. SISO

   zeik niet.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.