Kunststripbeurs Janskerk Utrecht

Op zaterdag 7 november wordt tussen 10.00 en 17.00 uur voor de eerste keer de kunststripbeurs gehouden in de Janskerk in Utrecht. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Met animatiefilmmakers en illustratoren, met een speciaal programma in samenwerking met het Holland Animation Film Festival. En het startschot voor de prijs voor beste beeldverhaal. De prijs is een initiatief van uitgeverij De Vliegende Hollander en nrc.next.

De kunststripbeurs wordt georganiseerd door de intendant strips van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst.

Op de beurs verkopen striptekenaars hun eigen werk. Dat kunnen boeken zijn, buttons, zeefdrukken, originele tekeningen, schilderijen, T-shirts… zolang de kunstenaars maar eigen werk verkopen. De kunststripbeurs telt een kleine honderd deelnemers onder wie gevestigde namen en minstens zo interessante (jonge) tekenaars. Ook animatoren, cartoonisten, schilders, ontwerpers en illustratoren doen mee.

Uitgeverij De Vliegende Hollander geeft uitleg over de nieuw in te stellen (en volgend jaar uit te reiken) prijs voor het beste beeldverhaal van de Lage Landen: Nederland én België. De uitgeverij wil hiermee de productie van een eigen Nederlandstalige graphic novel stimuleren. De prijs is voor jonge ambitieuze verhalenvertellers. Publicatie van hun werk in nrc.next, wat bij de prijs hoort, biedt ze een podium.

De Janskerk verandert tijdens de beurs in een kleine expositie. De kunstenaars zullen hun eigen werk zo veel mogelijk ophangen en in de zijgangen van het middenschip hangen de posters van alle festivaledities van het Holland Animation Film Festival. Deze posters zijn getekend door internationaal beroemde striptekenaars. Aan het einde van de dag wordt in de kerk door het HAFF de winnaar bekend gemaakt van de competitie Publieksprijs Nederlandse Animatie.

Namens Cartoon.blog.nl zullen Argibald, Bandirah, Danibal, Hallie Lama, Kito en Michiel van de Pol wanhopig hun waren trachten aan de man te brengen.

Lees ook:Cartoons op Into The Great Wide Open
Lees ook:Expo: Animationchiellerie
Lees ook:KunstStripBeurs Groningen op 28 augustus
Lees ook:Marten Toonder Prijs
Lees ook:Cartoonist organiseert kunstfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.