Stripdagen Houten

Wie wil weten hoe De Strip er aan toe is, moet voor de grap eens naar een stripfestival gaan. Dit weekeinde is er weer één in Houten. In een fabriekshal waar doordeweeks koeien worden geveild staan nu rijen houten kraampjes met dozen er op. In de dozen zitten oude, vergeelde stripboekjes. In de dozen staan jongens met linnen tasjes over hun schouder verwoed te graaien. Hun lichaamsgeur overtreft de geur van de oude, vergeelde stripboekjes. De jongens zijn op zoek naar die ene, zeldzame Suske & Wiske. Die ene waarin Suske, per ongeluk, op één plaatje een groene schoen ( <— PAS OP! SLUIKRECLAME! ) aanheeft. De Peter Pans wonen allemaal nog thuis en denken dat ze verkering hebben met Roodhaar, een personage uit de strip Storm. Achter sommige kraampjes zitten bang kijkende stripmakers. Verenigd in één gedachte: ‘Waarom heb ik me toch weer laten verleiden naar dit vreselijke evenement te komen?’ Om zich vervolgens zo snel mogelijk te bezatten.

De stripdagen zijn gratis voor kinderen onder de vijf jaar, daarmee is het een uitje voor het hele gezin. Als kers op de taart is het thema dit jaar Scouting.

Hallie Lama en Argibald presenteren dit weekeinde in Houten hun nieuwe bundels, respectievelijk Hopman en Ik vond de site beter. Kooptip!

Lees ook:Stripdagen Houten – 26 & 27 september
Lees ook:Hallie Lama – Vreemde verzoekjes tijdens het signeren…
Lees ook:Stripfestival Turnhout
Lees ook:Festival – Verhip! Een Strip!
Lees ook:Exclusieve onthulling: Michiel van de Pol zijn Balletjes

2 reacties op “Stripdagen Houten

  1. Gansje

    Ik zie het al wel, je bent er niet geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ERGE

    Beetje in de war zeker… Die veemarkt is in Utrecht en niet in Houten. De stripdagen worden in een keurig expocentrum gehouden. Overigens een erg dwaze tekst van iemand die wellicht alleen verstand van dinky-toys heeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.