Categorie: "Ad Kolkman"

Meester van de onderkoelde galgenhumor

Door Peter Breedveld

Ad Kolkman is één van de meest opvallende onopvallende cartoonisten van Nederland. Dat hij niet opvalt, is niet zijn schuld; dat is de schuld van alle andere cartoonisten in Nederland. Probeer je als meester van de onderkoelde galgenhumor maar eens hoorbaar te maken in die kakofonie van iconoclastische schofferingen waarin het cartoonistengilde hier te lande grossiert.

Vaderdagtip: Een cartoonalbum…of drie

Joepie. Aanstaande zondag is het zover. Dan mag u uw Papa weer in de watten leggen tijdens het jaarlijkse Vader-Verwen-Festijn, Vaderdag. Hoewel het natuurlijk een prachtig soort traditie is om ieder jaar weer met een pakje shag, aidsremmers of een Donald Duckstropdas aan te komen, biedt dit Cartoonblog soelaas in het oerwoud van clichés dat uw leven geworden is.

Op zaterdag 20 juni is er namelijk een unieke signeersessie van een drietal Cartoon.blog.nlcartoonisten. Tussen 12:00 en 17:00 zullen Ad Kolkman, Argibald en Bandirah bij de Haarlemse stripzaak Het Avontuur hun bij Uitgeverij XTRA verschenen cartoonbundels verkopen en signeren. Een unieke kans om, door uw vader te overladen met getekende humor van de bovenste plank, zijn hart opnieuw te stelen. En zo uw plek in zijn testament veilig te stellen.