Categorie: "Exposities"

Expo: De nieuwe generatie cartoonisten

expoIn de Vishal wordt een overzicht gegeven van de uiterst vitale, nieuwe generatie Nederlandse cartoonisten. Aan de hand van het werk van Bandirah, Hallie LamaArgibald, Roland Conté, Kito, Michiel van de Pol, de Rustende Jager, Emdé, Farida Laan en Argus krijgen we te zien hoe zij omgaan met oude en nieuwe media, met papier en pixels. Zo manifesteert de nieuwe generatie cartoonisten zich niet alleen in breed gelezen kranten en tijdschriften, maar ook op het drukbezochte Cartoon.blog.nl.
Ook wordt aandacht besteed aan de uiteenlopende werkwijzen van tekenaars, en aan het geheimzinnige ontstaan van de grap, want daar draait het uiteindelijk toch allemaal om.

Gezocht: Mens om eerste exemplaar Cartoonblogboek in ontvangst te nemen

gezochtTijdens de opening van deze (klik!) expositie vindt er een raar en onwaarachtig feit plaats: Het eerste en enige Cartoonblogboek wordt gepresenteerd. Een bundeling van het beste werk van de mannen van Cartoon.blog.nl.

Ieder eerste exemplaar van een boekie moet door een prominent persoon in ontvangst genomen worden. Zodat er veel media-aandacht voor het boekje komt, er fotootjes in de krant komen en de exemplaren 2 t/m [getal] ook verkopen.

De Week Van De Interactieve Cartoon

flyerTussen 29 januari en 5 februari vindt in Stripwinkel Lambiek en op Cartoon.blog.nl de cross-mediale expositie ‘De Week Van De Interactieve Cartoon‘ plaats.
Het is aan jou, de toeschouwer, een tekst te verzinnen bij de geëxposeerde cartoons. De prijs voor de beste inzending? De cartoon, in een mooi lijstje, met jouw winnende tekst erbij.
Op vrijdag 5 februari wordt de winnaar bekend gemaakt in stripwinkel Lambiek tijdens een spectaculaire bekendmaking vol plezier..
Volg De Week Van De Interactieve Cartoon op Twitter, voor tips, trucs en wetenswaardigheden op het gebied van de cartoonhumor.

Vanaf 29 januari zijn de cartoons op dit Cartoonblog én in Stripwinkel Lambiek te bekijken.

Expo: Animationchiellerie

Gisteren werd in de Giellery in Amsterdam in samenwerking met Klik! Amsterdam Animation Festival de expositie ANIMATIONCHIELLERIE geopend. Een expo waarbij iconische tekeningen, 2D en 3D animatieinstallaties, kleine schetsjes, schilderijen en achtergronden voor nieuwe animatiefilms te zien zijn. Werk van Erik Kriek, Kito, Ton van Rijswijk, Johan Klungel, Argibald, Lamelos, Martin Draax, Hisko Hulsing, Jasmijn Visser, Bas Köhler en Jeroen Blankert is te bewonderen. Acht dagen lang – tot en met 20 september – wordt het werk van deze animatoren, illustrators, striptekenaars en cartoonisten tentoongesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid het werk aan te schaffen.