Categorie: "Kito"

Cartoonbundel van de Week

kitoOnlangs verscheen bij Uitgeverij XTRA de cartoonbundel DE GEMUTEERDE LEVENSGIDS van de op dit blog publicerende cartoonist Kito. Deze bundel is Cartoonblog’s Kooptip van de Week. Leuk voor op vakantie, of voor op het toilet.

KITO:  DE GEMUTEERDE LEVENSGIDS
Vol met handige levenstips van pacifistische generaals, claustrofobische terroristen en legendarische dansleraren. ‘De Gemuteerde Levensgids’ vormt een essentiële leidraad voor iedereen die nergens mee geholpen wil worden.

Kopen? Kijk op de website van Uitgeverij XTRA of in uw lokale stripwinkel

Cartoonbundel van de Week

cartoonblogboekOnlangs verscheen bij Uitgeverij XTRA de cartoonbundel CARTOONBLOGBOEK: CARTOON.BLOG.NL PRESENTEERT van de op dit blog publicerende cartoonisten Hallie Lama, Bandirah, Guur, Harry Gijsberts, De Rustende Jager, Humordenar, Aaargh, Danibal, Roland Conté, Argibald en Kito. Deze bundel is Cartoonblog’s Kooptip van de Week. Leuk voor op vakantie, of voor op het toilet.

CARTOONBLOGBOEK: CARTOON.BLOG.NL PRESENTEERT
De tekenaars van cartoon.blog.nl presenteren zich met deze bundel voor het eerst gezamenlijk in analoge vorm: Hallie Lama, Bandirah, Guur, Harry Gijsberts, De Rustende Jager, Humordenar, Aaargh, Danibal, Roland Conté, Argibald en Kito. Met hun internethumorkunst vormen zij een vernieuwende beweging binnen de Nederlandse cartoonwereld.

Kopen? Kijk op de website van Uitgeverij XTRA of in uw lokale stripwinkel

De Week van de Interactieve Cartoon #10: Kito

10-Kito

Verzin een onderschrift bij deze cartoon, stuur dit onderschrift onder vermelding van DWVDIC#9: Kito naar [email protected] en wie weet neem jij vrijdag 5 februari om 17:00 tijdens een feestelijke namiddag in Stripwinkel Lambiek deze cartoon met jouw tekst eronder in ontvangst.
Kijk hier voor meer informatie over De Week van de Interactieve Cartoon.

Cartoonworkshop

Tijdens het stripfestival in Turnhout (BE) zal cartoonist Kito, als onderdeel van het duo Guido en Vincent, een cartoonworkshop geven. Essentieel om humor te leren gebruiken in het dagelijks leven en waar nodig te kunnen temmen of in te dammen. Humor is een te krachtig wapen om in de handen van onwetenden te geven. De workshop zal bestaan uit de volgende onderdelen:

kito02Cursus veilig striptekenen.
Veilig Striptekenen, hoe doe je dat?
Ieder jaar vallen er tijdens het striptekenen onnodig veel slachtoffers en gewonden.
Door een paar simpele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, is dit eenvoudig te voorkomen.
Wilt u lang en gezond strips blijven tekenen? Kom dan allemaal naar deze nuttige en praktische cursus!
Deze bijna onmisbare cursus wordt gegeven door bekende Rotterdamse ex-EHBO’ers.
Duur: plusminus 5 minuten.
Deelname geschiedt puur op eigen risico maar  is wel verplicht.

Stripfestival Turnhout

turnhoutDe Italiaanse striplegende Milo Manara en de Vlaamse stripmakers Willy Linthout en Urbanus zijn op 11, 12 en 13 december van dit jaar de eregasten van het Strip Turnhout-festival, het oudste en grootste stripfestival van België. In het Turnhoutse cultuurcentrum de Warande wordt zowel een grote tentoonstelling gewijd aan de strips van Linthout en Urbanus als aan het werk van Milo Manara. Manara zelf komt naar Turnhout voor publieke interviews, een signeersessie en ontmoetingen met zijn lezers. Hij reikt op zaterdagavond 12 december ook de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip uit aan Willy Linthout.

Kunststripbeurs Janskerk Utrecht

ksbflyerOp zaterdag 7 november wordt tussen 10.00 en 17.00 uur voor de eerste keer de kunststripbeurs gehouden in de Janskerk in Utrecht. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Met animatiefilmmakers en illustratoren, met een speciaal programma in samenwerking met het Holland Animation Film Festival. En het startschot voor de prijs voor beste beeldverhaal. De prijs is een initiatief van uitgeverij De Vliegende Hollander en nrc.next.

De kunststripbeurs wordt georganiseerd door de intendant strips van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst.

Expo: Animationchiellerie

Gisteren werd in de Giellery in Amsterdam in samenwerking met Klik! Amsterdam Animation Festival de expositie ANIMATIONCHIELLERIE geopend. Een expo waarbij iconische tekeningen, 2D en 3D animatieinstallaties, kleine schetsjes, schilderijen en achtergronden voor nieuwe animatiefilms te zien zijn. Werk van Erik Kriek, Kito, Ton van Rijswijk, Johan Klungel, Argibald, Lamelos, Martin Draax, Hisko Hulsing, Jasmijn Visser, Bas Köhler en Jeroen Blankert is te bewonderen. Acht dagen lang – tot en met 20 september – wordt het werk van deze animatoren, illustrators, striptekenaars en cartoonisten tentoongesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid het werk aan te schaffen.