Categorie: "Nieuws"

NK Strippissen

headerVan Speijk, het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle, is erbij op de Haarlemse Stripdagen (5 & 6 juni). In de absurde setting van garderobe en toilet in de Philharmonie kunt u genieten van al het goede dat de striptekenaars van Van Speijk u te bieden hebben:

Zo is er een frisse tentoonstelling met werk van onder meer Hallie Lama, De Rustende Jager, Bandirah, Michiel van de Pol, Schwantz, Danibal, Marc van der Holst en Remco Mooijekind: schilderijen, originelen en strippagina’s die u niet alleen kunt bekijken maar ook kunt kopen.

Nominaties Clickies bekend

clickburg_wasbeerVandaag zijn de nominaties voor de Clickburg Webcomic Awards, de prijzen voor de beste internetstrips uit de Benelux, bekendgemaakt. De zogenaamde ‘Clickies’ worden zaterdag 5 juni om 14.00 uur uitgereikt in de Vishal in Haarlem als onderdeel van de Stripdagen Haarlem. Er zijn dit jaar prijzen in de categorieën Cartoon, Epic en Gag. Tot de genomineerden behoren onder meer striptekenaars Lectrr, Reinder Dijkhuis en Michiel van de Pol.

Gezocht: Mens om eerste exemplaar Cartoonblogboek in ontvangst te nemen

gezochtTijdens de opening van deze (klik!) expositie vindt er een raar en onwaarachtig feit plaats: Het eerste en enige Cartoonblogboek wordt gepresenteerd. Een bundeling van het beste werk van de mannen van Cartoon.blog.nl.

Ieder eerste exemplaar van een boekie moet door een prominent persoon in ontvangst genomen worden. Zodat er veel media-aandacht voor het boekje komt, er fotootjes in de krant komen en de exemplaren 2 t/m [getal] ook verkopen.

De Week Van De Interactieve Cartoon

flyerTussen 29 januari en 5 februari vindt in Stripwinkel Lambiek en op Cartoon.blog.nl de cross-mediale expositie ‘De Week Van De Interactieve Cartoon‘ plaats.
Het is aan jou, de toeschouwer, een tekst te verzinnen bij de geëxposeerde cartoons. De prijs voor de beste inzending? De cartoon, in een mooi lijstje, met jouw winnende tekst erbij.
Op vrijdag 5 februari wordt de winnaar bekend gemaakt in stripwinkel Lambiek tijdens een spectaculaire bekendmaking vol plezier..
Volg De Week Van De Interactieve Cartoon op Twitter, voor tips, trucs en wetenswaardigheden op het gebied van de cartoonhumor.

Vanaf 29 januari zijn de cartoons op dit Cartoonblog én in Stripwinkel Lambiek te bekijken.

3FM Serious Request Stripveiling

Poster_3FM_Serious_Request_HNS_297x420_JPGOp 19 december, om 14.00 uur vindt er in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen een Stripveiling plaats waarvan de opbrengst naar de 3FM Serious Request-aktie zal gaan. Het betreft hier een brede veiling met werk aangeboden door diverse Nederlandse Stripmakers en Stripuitgeverijen. Er zitten ‘grote’ werken tussen die een leuk bedrag op moeten kunnen leveren, maar er zitten genoeg ‘kleinere’ stukken bij, zodat je ook voor een tientje (of twee) het Rode Kruis kan steunen en met een leuk gesigneerd boekje of tekeningetje naar huis mag gaan. Kom gezellig langs (en bieden natuurlijk) in het Stripmuseum. Kan je dat ook meteen even bezoeken.. ;)

Kijk op ‘t veilingblog voor actuele info en updates..

Cartoons op Into The Great Wide Open

Op 4, 5 & 6 september vind op Vlieland voor het eerst het muziekfestival Into The Great Wide Open plaats. Naast allemaal leuke bands die leuke liedjes spelen, lopen er op het festival ook een aantal kunstenaars rond die hun visie op het festival in hun eigen discipline weer zullen geven. Uit de wereld van de cartoon zijn spotprentenmakers Bandirah en Suus van den Akker uitverkoren.

De resultaten van hun humoristische weergave van de werkelijkheid die op het eiland aangetroffen zal worden, zullen te zien zijn op de festivalwebsite.

Aankondiging: Guur

Onlangs was hij al te bewonderen op dit Cartoonblog, al was dat in de vorm van een interview, maar vanaf vandaag – over vijf uur, om precies te zijn – maakt cartoonist Guur ook zijn debuut als cartoonvervaardigende medewerker van deze internetwebsite. Van harte welkom, Guur!

New Yorker Cartoon Caption Contest

Iedere week houdt The New Yorker, het beste tijdschrift op Aarde, een Cartoon Caption Contest. Hierbij is het aan de lezers om een passend onderschrift te bedenken voor de afgebeelde cartoon. De cartoon waarbij een tekst bedacht moet worden is op deze pagina te vinden. De winnaar van The New Yorker Cartoon Caption Contest wordt uitgeroepen tot president van de Verenigde Staten van Amerika.

Kermiscartoons

Het begon ooit zo mooi, in 2005. Een vijftal dappere striptekenaars kampeerde overdag in een stripwinkel die pal aan de Tilburgse kermisroute lag en ging vanaf daar alles in, over, op, onder, uit, binnen en buiten vastleggen in kermiscartoons. Gedurende de elf dagen dat het evenement duurde, groeide de groep deelnemers groter en groter. Een grote diversiteit aan strips en cartoons werd vanaf de locatie live op het internet gekwakt, het publiek kon direct stemmen op hun favoriete cartoon, professionele oude rotten en jong onervaren grut deelden werkplaats en materiaal, en moe maar voldaan werd de eerste editie van de KermisComics (de titel van de eerste twee edities) afgesloten.

Cartoonist moet zich melden na beledigen van President

De Zuid-Koreaanse politie heeft een cartoonist die in een cartoon beledigende teksten aan het adres van President Lee Myung-bak bracht, gesommeerd zich op het bureau van Wonju in Gangwon te melden.
De 44-jarige cartoonist Choi tekende enkele leden van een familie die een omgekomen soldaat bij zijn graf de laatste eer brengen. De soldaat was omgekomen terwijl hij zijn land verdedigde.