Categorie: "Signeersessie"

Signeerfeest

30b-Stripzaak het Avontuur? Q01.inddOp zaterdag 23 oktober vanaf 12:00 wordt het winkelend publiek in de Haarlemse Stripzaak Het Avontuur belaagd door een groot aantal cartoonisten.  Een aantal namen: Thijs Wansink, Trik, Bandirah, Schwantz, Hallie Lama, Kito en Argibald.

Daarbij wordt er voor livemuziek gezorgd; Boy Wonder en Hannes Kuiper & Co zorgen voor de sfeer.

Het belooft een ludieke middag te worden. Leuke activiteiten zijn bijvoorbeeld: verplichte workshops (met kinderen en volwassenen) en ‘laat signeren wat je wilt’ (dus past het in of vóór de winkel en is het beschrijfbaar, dan gaan de artiesten ermee aan de slag.)

Natuurlijk wilt u dit niet missen.

Stripfestival Turnhout

turnhoutDe Italiaanse striplegende Milo Manara en de Vlaamse stripmakers Willy Linthout en Urbanus zijn op 11, 12 en 13 december van dit jaar de eregasten van het Strip Turnhout-festival, het oudste en grootste stripfestival van België. In het Turnhoutse cultuurcentrum de Warande wordt zowel een grote tentoonstelling gewijd aan de strips van Linthout en Urbanus als aan het werk van Milo Manara. Manara zelf komt naar Turnhout voor publieke interviews, een signeersessie en ontmoetingen met zijn lezers. Hij reikt op zaterdagavond 12 december ook de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip uit aan Willy Linthout.

Wereldberoemd in Hilversum

hbwHallie Lama’s debuutbundel ‘Walhallie‘ heeft de bestsellerlijst gehaald bij de Hilversumse Boekhandel. Hallie: ‘Ik wil bij deze dan ook iedereen die hem daar heeft gehaald uitermate bedanken. Natuurlijk wil ik ook iedereen die m’n boekje elders heeft gehaald erg bedanken, maar ik zou tevens iedereen die er nog geeneen heeft gekocht willen vragen om dat alsnog te doen bij je lokale boekenboer. Misschien haal ik dan nog wel een andere bestsellerlijst.
Mocht je er al wel 1 hebben, maar me een plekje op meer lijstjes gunnen, kan je natuurlijk ook altijd nog een exemplaar voor een goede vriend (of vijand) kopen. De feestdagen staan tenslotte ook alweer bijna voor de deur..

(Oh, en nu we het toch over de Hilversumse Boekhandel hebben wil ook even melden dat ik daar 14 november vanaf 14.00 uur m’n boekjes signeer)’

Stripdagen Houten – 26 & 27 september

Komend weekeinde, het weekeinde van zaterdag 26 september en zondag 27 september, vinden in Houten de Stripdagen plaats. Van de op dit Cartoonblog publicerende tekenaars zullen Argibald (XTRA), Bandirah (XTRA), Hallie Lama (XTRA), Lectrr (Silvester) en Michiel van de Pol (Catullus) aanwezig zijn. Zij zullen een prachtig poppetje of uw lievelingsdier in een door u daar aangeschaft cartoonalbum tekenen. Klik hier voor het programmaboekje.

Extra bijzonder is dat Michiel van de Pol’s nieuwe cartoonalbum Balletjes (zie ook hier) tijdens dit festival gepresenteerd zal worden.

Lectrr is voor zijn album Lars! Attacks genomineerd voor Album van het Jaar in de categorie ‘Jeugd’.

Van de auteurs Bandirah en Kapreles zal op de Houtense Stripdagen een exclusieve, gesigneerde, genummerde en slechts in beperkte oplage gedrukte leporello verschijnen.

Danibal treedt met zijn muziekproject Heug! op zaterdag middag op het Zone 5300-podium op.

Vaderdagtip: Een cartoonalbum…of drie

Joepie. Aanstaande zondag is het zover. Dan mag u uw Papa weer in de watten leggen tijdens het jaarlijkse Vader-Verwen-Festijn, Vaderdag. Hoewel het natuurlijk een prachtig soort traditie is om ieder jaar weer met een pakje shag, aidsremmers of een Donald Duckstropdas aan te komen, biedt dit Cartoonblog soelaas in het oerwoud van clichés dat uw leven geworden is.

Op zaterdag 20 juni is er namelijk een unieke signeersessie van een drietal Cartoon.blog.nlcartoonisten. Tussen 12:00 en 17:00 zullen Ad Kolkman, Argibald en Bandirah bij de Haarlemse stripzaak Het Avontuur hun bij Uitgeverij XTRA verschenen cartoonbundels verkopen en signeren. Een unieke kans om, door uw vader te overladen met getekende humor van de bovenste plank, zijn hart opnieuw te stelen. En zo uw plek in zijn testament veilig te stellen.