Categorie: "Wedstrijd"

Bestaan De Nieuwe Cartoonisten?

Er is iets dat me opvalt. Sinds de doorbraak van Kamagurka (in 1978: met ‘Het ruikt hier naar onzin’) zijn er altijd generaties cartoonisten geweest die gestaag doorbraken en hun eigen school van navolgers kregen. In de jaren ’90 kwam Gummbah als zijn bastaardzoon uit een met oostindische inkt gevulde baarmoeder gerold. Vanaf de jaren 2000 à 2005 begon de eerste generatie internetcartoonisten met publiceren op het web. Kleinkinderen van Kamagurka, kinderen van Gummbah.

Verzin een tekst bij deze cartoon

nieuw36

Mocht je tussen alle vage feestdagen ook nog zin hebben in iets vaags? Verzin dan een tekst bij deze bovenstaande cartoon en stuur je antwoord op via  http://www.derustendejager.com/nieuw.html
En misschien sta je volgende week wel te spetteren op het misselijkmakend imposante cartoon.blog!!! Ja, ja met (de altijd zo gewoon gebleven) Pieter Jouke & de Rustende Jager!

Gezocht: Mens om eerste exemplaar Cartoonblogboek in ontvangst te nemen

gezochtTijdens de opening van deze (klik!) expositie vindt er een raar en onwaarachtig feit plaats: Het eerste en enige Cartoonblogboek wordt gepresenteerd. Een bundeling van het beste werk van de mannen van Cartoon.blog.nl.

Ieder eerste exemplaar van een boekie moet door een prominent persoon in ontvangst genomen worden. Zodat er veel media-aandacht voor het boekje komt, er fotootjes in de krant komen en de exemplaren 2 t/m [getal] ook verkopen.

De Rustende Jagers & Pieter Joukes + Winnaars (32)

Bij een stoet aan cartoons van De Rustende Jager verzonnen zowel Pieter Jouke als De Rustende Jager als een aantal Winnaars  teksten. Hieronder de eerste cartoon van Pieter Jouke. Zijn andere vondsten en die van De Rustende Jager én die van hun Winnaars volgen na de doorklik.

Cartoon 1:

cartoon1pieter

Pak mee dat Paasvoordeel: 4 cartoons voor de prijs van 1

Pak nu dat voordeel! Maar liefst 4 cartoons om een tekst bij te verzinnen! Voor als je, naast de paasbrunch bij je schoonfamilie, ook nog iets leuks wilt doen!!
Ja, en als of dat nog niet mooi genoeg is, maak je ook nog eens kans in een heus cartoonboek (*. zie onder) vereeuwigd te worden, samen met je grote vrienden Pieter Jouke en de Rustende Jager!
Stuur je geniale teksten op via http://www.derustendejager.com/nieuw.html (met het nummer van de cartoon).

Verzin een onderschrift bij deze cartoon

nieuw31

Mocht je naast je drankprobleem nog met leuke hobby’s zoeken? Bedenk dan een onderschrift bij deze bovenstaande cartoon en stuur je antwoord op via http://www.derustendejager.com/nieuw.html
En wie weet sta je volgende week awesome the shinen onder @pieterjouke en @derustendejager @http://cartoon.blog.nl